Hanne Pontoppidan påtog sig opgaven med at skaffe pengene til at sætte lys på vandtårnet. Nu er opgaven løst. Pengene er sikret.
Lokalrådets Hanne Pontoppidan har banket på dørene hos en lang række virksomheder og fonde. Nu er pengene i hus og lyset bliver tændt torsdag den 3. oktober klokken 19.00
Hent den originale artikel fra avisen som PDF her
VARTEGN – Hvem, der skal betjene kontakten står endnu hen i det uvisse, men det sker torsdag den 3. oktober på slaget 19.00. Kontakten bliver aktiveret, og Brammings vartegn siden 1922, det gamle vandtårn på Pederstræde, bliver oplyst, ikke blot udefra – men også indefra, med lys, der vil stråle ud af alle vinduer.
Det forsikrer Hanne Pontoppidan fra Bramming Lokalråd.
Gennem de seneste mange måneder har hun banket venligt på dørene hos diverse fonde og virksomheder for at skaffe penge til projektet. Hun er blevet godt modtaget undervejs, og dermed er lokalrådet klar med endnu et indslag, der skal være med til at fejre byens jubilæum og markeringen af, at det den 3. oktober i år, er 150 år siden, jernbanen holdt sit indtog i den by, der siden er vokset op omkring den.
Valgt med omhu
Datoen er altså valgt med omhu.
”Vi har nu fået lovning på alle pengene, eksperter er sat på opgaven og alle materialer er bestilt. Alt er altså klappet og klart,” noterer Hanne Pontoppidan, der nok har sit arbejde hos Søfartsstyrelsen på Fanø, men også har et hjerte, der banker for Bramming by, som hun, uden tøven, kalder den grønneste i Esbjerg Kommune.
”Det er endda beviseligt,” mener hun.
”For lokalrådet er det helt oplagt at være med til at markere byens og banens jubilæum.
Bramming Byfond bakkede op, og jeg påtog mig opgaven med at skaffe de nødvendige midler. Samtidig tog vi kontakt til Esbjerg Kommune, der har sørget for både nyt tag og nye vinduer til vandtårnet, ligesom der er blevet gjort pænt og rent både inde og ude.”
”Kommunen har desuden påtaget sig at stå for den fremtidige vedligeholdelse,” oplyser Hanne Pontoppidan.
God medspiller
Det kommunale økonomiudvalg har også været en god medspiller. Fra en særlig konto er der bevilget 100.000 kroner til formålet – dog under forudsætning af, at lokalrådet selv fik skaffet de resterende penge til projektet, der alt i alt løber op i cirka 300.000 kroner.
”De penge har vi altså lovning på nu. Vi har også fået de særlige tilladelser, der skal til for at føre sådan et projekt ud i livet, da vandtårnet er en bevaringsværdig bygning, hvor der skal tages særlige hensyn,” fortsætter Hanne Pontoppidan.
Lysmaster skiftes ud
Hun fortæller videre, at flere af de eksisterende lysmaster i området vil blive skiftet ud i forbindelse med projektet ligesom der bliver sat en lyskilde op på taget af egnsmuseet, der i øvrigt inden længe ventes at skifte navn til BrammingVærket.
”Og når lyset først er tændt den 3. oktober, forventer vi, at det i fremtiden skal være tændt hver aften året rundt, og ikke kun ved særlige lejligheder,” slutter Hanne Pontoppidan.
Tekst og foto: Jens Bytoft